| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Friday, November 12, 2010

ANgah Vs mk SUe...

assalamualaikum smue...ow r u?? hopely okay k..ops* skeaping plak..huhu..bknnye ape..sjeje nk tnjuk kat korg yg ak pndai speaking( dlm nada jht>>riak cz nk mnunjuk2)hihi... sowie la k..aku memg cmni..xtaw nk tlis pe sbgai mukaddimah..jgn la ambik ati...ak grau je 2...

OMG!! pg td ak terkjut lwat sngt nk smyg subuh..tup2.... kul 6.45 la law x silap aku..( mklum la xpakai spec)..
2 pun ayah aku yg kjutkan.."eh along, ce tgok cuaca kat luar 2..ceroh benderang..xmboh bgun mayang ag ke??"
2 la dialog ayah aku pg td kat aku cz terlewat bgun smyg.. bkn sngaja nk bgun lmbt, tp mata 2 yg tersasar sampai hmpir pkul 7..( slhkn mata pulak, bknnye nk salahkan diri sendiri..huhu..) 2 lah akibat tdow lwat sangat smlm..hmpir2 pkul3..ni pn blog la pnye pasal,,duk edit2 smpai xtgk jam kul brapa..nsib baek la aku sorg mase 2...ayah ngan mak da tdow kn..huhu...sblum aku tdow smpat agi aku msg sseorang  suruh die tgk blog aku..mklumlah skrg ni bru rjin nk update..bukannya aku malas, tp xde mase...mklum lah artis...hahaks..

aku harap dia suka ape yg aku ltak n edit kat blog aku...

msg 2 bdk 2>>>   i hope u like it..2 je yg mus mampu buat pagi td...=)

haha..iklan skejap..sowie...bersambung blik kat stori td...ari ni aku bgun untuk kali kedua hmpir jam 8 slepas tdow lpah smyg subuh td..2 pn ak paksa diri aku coz ari ni aku da berjanji nk g ambik barang angah kat asrama. Walaupun amat kletihan coz xckup tdow, aku gagahkan kaki jua mlangkah ke blik air..pas2 mkn, menu aku breakfast ari ni adlah nasi minyak, 2 pun mkn sparuh je..xtaw knapa, xde slera..nk kata dmam x..cuma slsema ngan batuk je la sket..2 pun ak tahan diri..dah puas org suruh aku telan pil or panadol tp ak x endah pn kata diorang. Bknnya aku xnak makan 'benda' tu, tp mlut aku xley trima..6t x smena2 muntah balik..haha...korang jgn la risau k..aku akan usaha mkn benda tu, tp slow2 k..i will try..promise!!!

hampir pkul 9, kazen aku call ckp dah nk ambik aku..
nk pg mane???
kan td aku dah bagitaw nk g ambik brang angah kat asrama..hihi..jht kan ak?? aku ckp korg lupa...
sorry..just kidding la..jgn d simpan di hati k..aku memg camni...

bila sampai je kat post guard, dia tnye nk pg mane?? aku jawab la nak g ambik brang adik. Lpas 2 dia tanya agi..barang apa..aku jwb la barang nak blik kg..uhm...dia ckap kne pakai kad pelawat n tggalkan lesen kat situ..( hatiku mula berkata2 n tertanya2, selama aku kluar msuk kat asrama 2, xpnah pn suruh buat cm2. Biasanya tulis nama je kat buku plawat. Entah la, maybe peraturan baru kot...spupu aku pn kluarkanlah lsennya n bagi kat pak guard 2...

ni la reaksi angah n kengkawannya mnurun kn brg2 dari dorm beliau..haha..ak bwk brg sket je..sjeje nk dera dia..hahaks..bknnye apa, x ckup tgn la..nk snap pic ni ag..law aku bwak brg..msti gmbr ni x dpt di pamerkan disini..>>harap mklum<<<huhu...

ni la hasilnya>> see..pnuh bonet brang dia sje..haha..biase la..duk asrama..lbih kurang cam along dia jgk.huhu..(perasaan je lbey)..
tambah agi brg?? ish2..=)P


2 cte mgenai angah...

skrg mak su turn pulak..haha


lpas aku blik umah, aku kene tmankan mk su aku pg PSM pulak..nk antar gmbr pasport kat cg dia..almaklumlah da pass test jpj bru2 ni...tp sblum 2, kne snap pic dlu..mk su snap pic kat fujifilm kat aras 1 THA STORE KEMAMAN..
                             memandangkan mk su ak snap pic kat dlm, sku terpaksa snap kat luar je..=)

>>kata jurugambar tu.."gambar anda akan siap dalam masa 20 minit lagi"..

di kesempatan ni ktorg jalan2 lah dlu..mcm2 kdai ktorg msuk..termasuk la kdai ni...

ni la mak su aku..satu2nya mak su yg aku ada..( sbelah ayah je la..sblah mak che su..hahaks)
mk su...........lov u so much........muahhh...

the last place ktowg pg adalah..

                                                              PSM KEMAMAN...
insyaAllah, mulai esok aku start blajar kreta..smbung lsen L..korang doa smoga cpt abis n berjaya di jalan rayer bersama JPJ k..haha..


aku minx maap la law kata2 aku bt korg terasa ati ke..aku x sngaje..sowie byk2 k..

ni je yg aku dapat share kat korg semua 4 dis time..luv u all...assalamualaikum..=)

1 comments:

zahra iman said...

pnt sgt2..tp tetap bez...