| Sharing Is Part Of Caring |

Rasulullah SAW dalam hadisnya bermaksud, "Sebaik-baik wanita itu ialah apabila kamu memandangnya kamu akan senang hati (gembira), apabila kamu perintah, ia patuh kepadamu, apabila kamu pergi, ia akan menjaga dirinya dan menjaga hartamu."

:)

:)

Followers

Sunday, November 28, 2010

Tgv CINEMAS

assalamualaikum..bersua kembali kita hari ini...28 november 2010..tup2...dah penghujung bulan 11..ada lagi satu bulan utk kita bersama2 di thn 2010..hargailah setiap detik...huhu...

haha...hari ini pg2 lagi aku ngn RASHIDAH ROZAK ke PSM KEMAMAN..motif??
lu pikir la sendiri..hahaha...letih mnunggu giliran..hari dah hampir tengahari...ai ni drive kat jln A & buat kat bukit je...pnas sangat cuaca..tp kne bersyukur taw..nsib baek x ujan...

bila sebut je pasal ujan?? haha..aku ad satu kenangan manis...=) (perjalanan meredah hujan lebat dari PSM ke Kg Geliga..) YA ALLAH......basah kuyup..ksian kat adik aku (NUR IZZATI ATIRAH) kerana kesudian beliau menemani aku ke PSM ptg 2..x smena2 trut terkena tmpias ujuan lbt...

ops...tercerita yg laen plk...sbenarnya aku nk cerita pasal ari ni...lpas je aku blik dari PSM dgn cdah..black & mena msg ktorg.." mu x sdah ag ke?" ktorg pn tertnye2 la sdh pe...knp...ade ape...rpe2nye, diorang plan nk g MESRAMALL..diowg cakap nk p jln2...

hampir pkul 2 ptg ktorg bertolak dari rumah...yg pg...aku..black..mena..n cdah....4 org seme..
mle2 pg TMC..tman diorg cari something...pas2 ktowg pn berangkat ke TGV CINEMAS..

MESRAMALL TGV CINEMAS
Sun Nov 28, 2010 03:15p.m
Ngangkung PG13
RM7.00

proses pembelian tiket...

4 keping tiket...total = RM28










 haha.....jgn marah...kami budak ske akn lensa...haha...

ok la...ni je yg dapat aku share utk kali ni..jmpe lagi d waktu y laen..hahaha...
bye2..assalamualaikum.......




Thursday, November 25, 2010

buatmu sahabat....

                                                                   








                                                                             sahabat,

aku bukanlah insan terbaik
sebagai sahabatmu,
aku juga,
bukan insan teristimewa dalam hidupmu,
hadirku tika sesuatu,
hilangku tika tugas memburu,
aku,
tidak mampu menjadi mereka yang terbaik buatmu,
aku lemah untuk itu,
aku juga tidak akan menjadi si dia yang teristimewa,
aku tidak akan menjadi si dia yang hebat untukmu,
aku hanya mampu menjadi aku,
yang cuba menjadi sahabat setiap waktu,
yang menyumbang bahu tika engkau tersedu,
yang memberi padu ketika engkau lesu,
tetapi,
adakalanya aku jaga menjadi layu,
tersalah kata malah laku,
kerna aku tidak sehebat sahabatmu di situ
dan yang pasti
aku tahu tentang itu,
maafi aku,
duhai sahabatku.


note no 1): maafkan daku sahabatku.
note no 2) : berusaha ingin menjadi sahabat yang baik…semoga berjaya
note no 3) : sahabat..jom bantu saya..hehe
note no 4) : siapa yea sahabat-sahabat saya?? hua hua hua
note no 5) : kenangan indah..semusim berlalu..

Wednesday, November 24, 2010

reunion 5sc 1 gnses 2009 at kfc ~sesuka sesuki~

  tarikh : 20 nov 2010
hari : sabtu
masa : 5p.m-6.45pm
tempat : kfc kemaman


pada mulanye, dirancg pada pkul 2..pastu tunda pkul 4...memandangkan pkul 4 tu dah dkat waktu asar, so kputusan muktamad adalah jtuh pd pkul 4.30..haha..tp yg amat ketidakpuashatian rakyat terutamanya Encik Talhah adalah kerana 'VIP' sampai lwt. sowie k kwn2...bknnye sngaje dtg lwat..tp ada mslh teknikal sket..(pesawat NEO WUB) yg dikendalikan Kapten faiz kehabisan minyak di samping mengambil pnumpang yang agak ramai (4 org je)huhu.....ade yg dari geliga, berenjut, perwaja n fikri..hik3..

syabas & jutaan terima kasih di ucapkan kpd dif2 jemputan yang hadir....

  1.  MOHD TALHAH BIN MOKHTAR
  2. MOHD HADZIRUL NAIM BIN SETIA
  3. MUHAMMAD FIRDAUS BIN MOHD ZAKI
  4. MUHAMMAD FAIZ BIN MUHAMMAD NIZAM
  5. RASHIDAH BINTI ROZAK
  6. NUR AMALINA BINTI MAZLAN
  7. NUR FITRAH BINTI ALIAS
  8. NURLIYANA BINTI IDRIS
  9. CHE KU NORHIDAYAH BINTI CHE KU LONG
  10. ATIRA MUNIRAH
  11. RINA SYAFIQAH
  12. NUR MUSLIHAH BINTI ISHAK
 
 READY......TIME TO SNAPPING!!!!!!
 
 
 
 
Bakal guru TESL : SIR TALHAH

kesukaaan kedapatan kegambaran...huhu

fitrah & muslihah...

3 dara pingitan...
=)

 saat2 suka ria bersama2...lov this time so much....

khusyuknyer korang...

sowie...ni je gmbr yg kte snap ber enam..tpkse upload jgk...

together wif rina..

rina n fitrah...

smoga kalian ceria selalu..amin..

sesi bertemu kaunselor..hahaa


sowie....ni je pic yg dapat aku share kat korang..law x puas hati lagi korang tnye la yang mana yg terlibat k...
nk offline da ni...
sowie lmbt msukkan...xde mase nk update blog,,,skrg ni bz ket...mklumlah buat lsen kelas D..haha...
k..chow lu..salam..=)

Thursday, November 18, 2010

rayer oh rayer..

assalamualaikum semua...haha...rndunyer kat korg sme..huhu..mklumlah dah 2 ary aku x update blog..=)
sowie bzi ket 2 3 ari ni..dont worry aku akn cte kat korang seme ape yg terjadi spjg 2 ari ni... nk taw x??
Law korg jwb x, aku x ksh sbb korg msti akn bce..huhu...tgk mcm skrg, korang tgh membaca blog aku yg serba kkurangan ni kn??huhu......tq2 sbb korang sme jd pengikut setia 'ana'..haha...speaking arab plop..chewwah...

MSV spectacle...

MSV >>Magic Sun Visor
14/11/2010
Look good and feel good!

Image Point Spectacle Shop pnyer mto..haha..
ak bli spec ni cz spec lame ak mgalami kcderaan serius di kaki sblh kiri..haha..stelah berbincang dgn doktor, beliau ckp xde pnwar n mengsyorkan aku supaya gntikan yg baru...huhu.. 2 la aku mgmbil kptsan utk mgntikannya dgn spectacle ni..

<<<<lihat sbelah..chewahh.....

*kelebihannya....
#dapat protect mata dari terkena sinaran UV..
#dapat mnukar cermin lutsinar ke warna hitam apabila terkena cahaya matahari..

aku nk pesan awl2..6t kalu korng jmpe ak pkai spec kaler itam jgn pelik k..aku da btaw awal2 ni taw..=)p
gambar hiasan





Lembu oh LEMBU.......

spt korang tahu ari rayer aidiladha kali ni jtuh pada 17/11/2010..iaitu pada hari rabu.
 Keluarga besar kami telah bermusyawarrah diantara mereka utk megadakan mkn2..(snak-saudara terdekat)
dgn mgorbankan seekor lembu yang di import dari kubang ikan, kuantan..haha..

*aku tjukkan kat korg detik2 lmbu naek airasia airbus....


huhu..air asia airbus darat punyer,,huhu


saat2 gnting..terpaksa kne ikat dkat pkok mempelam..no other spot..huhu..


zooommmmm>>>>>>>>

proses penyiangan daging lembu..=)
KERJASAMA!!!!!!!!!!

 ape yg pnting??











 peace!!!! syafiqah, abang danial n kak izzati..


aisyatul hazirah...


 salam aidiladha daripada editor blog zahra iman..=)

spupu...>>geng bdk2..

proses pembungkusan gulai utk d hantar ke rumah jiran2..

snap pic wif my kazen...a.k.a DR NORISA...dentist..bangga3..keh3..

















Monday, November 15, 2010

HARI ANUGERAH KECEMERLANGAN ILMU SKKT 2010

Mood : eksaited
lokasi : dewan istiqamah
pelakon : mus, ada, areh n rmai lagi..huhu

pagi tadi ada call aku nk ajk p skolah...ak tnye la nk bt pe?? mklumlah tgh mamai mase 2, aku terlupa pg ni ada anugerah kcemerlangan kat SKKT (sekolah kebangsaan kampung tengah)...our beloved school once upon time..haha...

ada : weh, mu ad kje x pg ni?
mus : xdop, bkpe?
ada : haha..aku nk ajk mu g skolah..shafiq dapat hadiah..nk g x? jom r...bley jpe cg lalu..
mus : um...k la..
ada : nk g x ni??
mus : (sambil memikir)..huhu...uhhmm..jom r..ok gk..izzati pn dapat anugerah gk ai ni...nk g kul bape?
ada : kul 9..ok x?
mus : ok gk..
ada : mu mai ambk ak..
mus : ok..
tutt......tutttt........tutttttttttttttt......(talian pun diputuskan) 

mle2 aku plan nk pg 3 org...termasuk dayah, die nk pg jgk..tp keadaan x mgizinkan coz die kne tman chek die pg klinik...so, aku pn pg la 2 org je ngn ada...malu la jgk, 2 org je ekpun..biasenye lau nk pg skol rndah aku akn call sme kwn2 n ajk pg..bru gmpak pg rramai..tol x?? ktowg pn bergegas lah pg dewan istiqamah, mklumlah majlis dah stat mase 2..sampai je sana, ya ALLAH, rmai gler owg, malunyer..intai2 tmpat dduk akhirnya dapat la jgk..2 pun duk dekat ngan ma n mk su pehan...riuh gler suasana, mklumlah lame da x smbang ngn ma..huhu.. mcm2..termasuklah kne ngusik..huhu..


 adik aku namenye nur izzati, yg pgang fail hijau tu..dpt anugerah khadiran penuh...huhu...bangga2...=)P

persembahan joget oleh plajar pra sekolah...huhu
baru 6 tahun, bakat da terserlah...boley msuk sehati berdansa ni...hahahaha.......

               


dikir barat dari plajar tahap 2...import from kelantan..hihi..
wif my friend, nurul izzatie rozali...i meet her there...







areh n suhada..........at library........
pose cm duk kat pntai kn?huhu






snap pic ni kat library jgk..tmpat ni la yg slalu ktowg maen mse zaman budak2 dlu...
seronok ngt zaman 2... ase cam nk kmbali blik zaman tu...
doraemon..help me!!!!!
 bersama dg putera n puteri cg wan aznida....at blik tayang...=)
friend 4 eva...=)

berdua dgn mu lbih baek...acha ssaptriasa...hihi
inilah cg ksayangn kami...cg suryani ismail....=)



lme jgk la ktowg lpak2 kat library..sembang2 ngn cg sue n cg aznida...areh n afiq plak kne buli ngn anak cg aznida...haha..pdn muke diowg..cm2 la ase org bile ade adik...kuang3....hihi...
pkul 1sku ktowg blik..tp x blik umah jgk, mak areh ajak pg umah die..sje, lame x smbang2...bru ak taw mak areh pramah n sporting orgnya...huhu...cume ank je pndiam sket..hihi...mcm2 nasihat n tips  yang kami perolehi...tq2 mak cik ton...=) time ksih sbb hidangkan kami wedges n kek 2...lov it much....=) 
pkul 3 jgk la kami pulang umah msing2 smentara mredahi hujan..bez gler maen ujan td..ase nk terbang je bwk motor..huhu...

k la..sampai sini dulu lah segmen kite pada waktu ni...chewah.....segment plk, cm dalam tv je kan...
tq jgk cz bace blog aku ni..kcian kat korg kan...msty pnatkan...haha..
tp xpe, aku doakan smoga kamu sihat2 slalu..jmpe lagi d laen post..k la..
daa~ assalamualaikum...bye3...

Sunday, November 14, 2010

Dadali - Disaat Aku Mencintaimu

awk..awak taw x sy banyak kelemahan? awak taw x sy byk kburukan? awk leh thn ke ngan prangai saya    ni? awak xmalu ke jln2 ngn sy?

                                                            saya takut kehilangan awak....
                                                                       saya syg awak......
                                                                 hari2 saya prlukan awak....
                                                 awaklah tempat awak saya curahkan segala2nya...
                                                     saya harap sangat awak terima saya seadanya...
                                                              awak buat idup saya smpurna......
                                                                awak buat idup saya bahagia.....

                                      



                                                                          kalau boleh,
                             
      
                                       saya nak pinjam bahu awak bila saya sedih...
                                     saya nak pinjam ati awk n bagi kasih sayang kat saya...
                                    saya nak pinjam suara awak n pjuk saya bila saya sedih...
                              saya nak pinjam segalanya......utk kongsi cebisan hidup sy ini...



                                                      leh kn? awak x keberatan kn?


                              


                                                      mood : berhalusinasi seorang diri...
                                                    perasaan : rindu ngt kat die...siyesly...